T. Hasegawa USA оголосила про випуск звіту про тенденції смаків на 2026 рік, в якому названо темну солодку вишню смаком року. Звіт включає десять тенденцій, які вплинуть на ринок смаків, зокрема, зростаючу популярність темної солодкої вишні завдяки її універсальності на кухні.
Профіль смаку темної солодкої вишні описується як насичена та домінуюча солодкість з легкою кислинкою для балансу. Є також земляні нотки, що надають глибини, та легкий мигдальний відтінок.
Серед інших нових смаків, згаданих у звіті, такі як аji amarillo, еarl grey, hojicha, mugwort, prickly pear та taro. Звіт підкреслює, що функціональні інгредієнти та глобальні смаки продовжать впливати на ринок, зберігаючи при цьому знайомі елементи.
Згідно зі звітом, у 2026 році можна очікувати на поєднання традицій і сучасності, фузії латиноамериканських регіональних смаків, нові текстурні відчуття, а також інновації у використанні місцевих трав.

