dsm-firmenich, провідна компанія у сфері смаків і ароматів, оголосила про запуск нової лінійки ModulaSENSE маскувальних засобів для рослинного білка Vertis CanolaPRO. Ці маскувальні засоби призначені для усунення гіркоти та терпкості у готових до змішування напоях і протеїнових батончиках, виготовлених з Vertis CanolaPRO.

Vertis CanolaPRO – це білковий ізолят, отриманий з побічних продуктів виробництва олії каноли. Він містить всі дев’ять незамінних амінокислот, легко засвоюється і не містить основних алергенів. Однак, білок має певні сенсорні проблеми, зокрема гіркоту та присмак лакриці.

ModulaSENSE маскувальні засоби впливають на кілька сенсорних шляхів, блокуючи небажані смаки до активації смакових рецепторів, що дозволяє використовувати більші обсяги рослинного білка без шкоди для смаку. “Існує критична потреба в рослинних білках – краща поживність без компромісів у смаку”, – зазначила Алехандра Камачо, віце-президент і глобальний лідер інновацій у відділі смаку молочних продуктів та рослинних продуктів dsm-firmenich.

Маскувальні засоби ModulaSENSE доступні для клієнтів dsm-firmenich у Північній Америці та будуть доступні для європейських клієнтів у вересні. Лінійка розроблена спеціально для готових до змішування напоїв і протеїнових батончиків, з планами на розширення в інші застосування в майбутньому.