Компанія dsm-firmenich анонсувала запуск нової лінії ModulaSENSE, призначеної для маскування неприємних смакових відтінків у рослинних білках. Ці маскувальні засоби доповнюють продукт Vertis CanolaPRO, який є рослинним білковим ізолятом, отриманим з побічних продуктів виробництва олії ріпаку.
Vertis CanolaPRO містить усі дев’ять незамінних амінокислот, має високу засвоюваність та не містить основних алергенів. Проте, в деяких застосуваннях він підлягає смаковим проблемам, таким як гіркота та присмак лакриці.
ModulaSENSE маскувальні засоби впливають на кілька сенсорних шляхів, блокуючи небажані смаки до активації смакових рецепторів. Це дозволяє використовувати більше рослинного білка в продуктах, зберігаючи бажаний смаковий профіль.
«Існує критична потреба в сфері рослинних білків – краща харчова цінність без компромісів у смаку», – зазначила Алехандра Камачо, віце-президент та глобальний лідер інновацій у відділі смаку молочних продуктів та рослинних основ dsm-firmenich.
Маскувальні засоби ModulaSENSE вже доступні для клієнтів у Північній Америці, а в Європі їх можна буде придбати з вересня. Лінія була розроблена спеціально для готових до змішування напоїв та протеїнових батончиків, з планами на розширення в інші сфери в майбутньому.