Компанія Givaudan представила новий метод, що революціонізує дослідження рецепторів запаху. Ця інновація дозволяє активувати раніше неактивні ольфакторні рецептори, підвищуючи їх чутливість до 100 разів.
Згідно з прес-релізом, нова методологія “розблокує” 20 специфічних людських рецепторів запаху та виявляє, які природні молекули запаху вони можуть виявляти. Це відкриття, за словами Джеремі Комптона, керівника відділу науки та технологій Givaudan, перетворює науку про рецептори на творчий інструмент для створення унікальних ароматів.
Givaudan сподівається точно визначити, які молекули запаху підходять до певних рецепторів у людській ольфакторній системі, що дозволить створювати більш цілеспрямовані аромати. “Це знання переписує все, що ми знаємо про ольфакцію, дозволяючи відтворювати найбільш впізнавані ноти природи з ідеальною точністю”, – зазначила Аґнес Бомбрюн, керівник дослідження інгредієнтів.

