Чорна смородина обрана смаком року 2026 за версією McCormick

Чорна смородина як смак року 2026

Компанія McCormick оголосила про вибір чорної смородини як свого смаку року 2026. Ці ягоди, що поєднують кислі, солодкі та фруктові ноти, стають все популярнішими на світових меню.

Чорна смородина, родом з центральної та північної Європи, використовується в джемах, сиропах, солодощах, напоях та лікерах. Її смаковий профіль описується як “землистий, злегка квітковий та трав’янистий”.

Табата Гомез, директор з маркетингу McCormick, зазначила: “Чорна смородина – це наступна ‘модна’ ягода. Ми святкуємо цей смак, який поєднує солодке з пікантним, підвищуючи досвід будь-якої страви”.

Головний шеф-кухар McCormick, Хадар Коен Авірам, додав: “Чорна смородина привертає увагу кухарів завдяки своїй яскравій інтенсивності, надаючи смак як солодким, так і солоним стравам”.

McCormick також виділила три тренди на наступний рік: доступна розкіш, простота в приготуванні та пошук смакових комбінацій з різних культур.