28 травня 2025 року компанія Spray-Tek оголосила про отримання свого чотирнадцятого патенту у США на систему доставки смаку на основі рослинних інгредієнтів.
Запатентована система використовує суміш рослинних компонентів (воск, жир, поверхнево-активна речовина) для створення капсульованих частинок, які забезпечують доставку аромату та смаку. Ці частинки, що містять олію смаку у вигляді пастилок і пріллів, забезпечують цільове вивільнення смаку залежно від формули. Дана технологія може бути використана в різних категоріях продуктів.
Генеральний директор компанії Рей Рамбовскі зазначив: “Отримання нашого 14-го патенту є важливим етапом для Spray-Tek і підкреслює наше лідерство в галузі капсуляції. Ця інновація надає нашим партнерам рослинні, функціональні системи доставки смаку, які є чистішими, стабільнішими та розробленими для наступного покоління формул”.
Головний технолог компанії Джітен Діхора додав, що “цей патент охоплює чотири ключові атрибути, які визначають ідеальний споживчий досвід: аромат смаку під час приготування, смак під час споживання, однорідність смаку в готовому продукті та використання рослинних матеріалів”.